FAQ's

Baixar la factura energètica fins a zero.... com funciona?

La teva casa utilitzarà primer l'electricitat solar produïda per la teva pròpia instal·lació. Quan consumeixis més energia de la que produeixes, el teu comptador registrarà només el consum addicional. Mai et quedaràs sense corrent perquè sempre estaràs connectat a la xarxa elèctrica. Per això, el millor seria instal·lar suficient capacitat solar perquè no consumeixis gens de la xarxa elèctrica. Quan es produeix més energia que es consumeix, l'excés de producció es torna automàticament a la xarxa, el qual queda perfectament registrat pel teu comptador. A fi de cada mes la teva comercialitzadora et facturarà el balanç entre energia consumida i energia subministrada per tu a la xarxa. Així la factura del teu consum d'energia al final de mes pot quedar en zero.


Quants panells necessito?

Una llar a Catalunya utilitza de mitjana uns 3500 kWh [quilowatts hora] a l'any, i disposa d'una instal·lació elèctrica de 3-4kW de mitjana de potència. En general, per un autoconsum equilibrat, aconsellem instal·lar com a mínim la meitat d'aquesta potència en energia solar, encara que seria ideal tenir la mateixa potència en panells que la potència contractada amb la teva Cia. Elèctrica. El calculador solar d'aquest web t'ajudarà i té dues maneres de calcular: en funció de l'espai en la teva teulada, o en funció del consum total anual en kWh de la teva casa; el teu consum històric està indicat en la teva darrera factura d'electricitat on s'indica les estadístiques de consum de tot l'any. Hem de tenir en compte que el nostre consum d'energia elèctrica augmentarà considerablement en el futur (Bomba de Calor, Cotxe elèctric, etc.) perquè el nostre món està immers en la transició energètica global.


Quan em puc estalviar?

A la província de Girona, cada potència solar de 1.000 Wp (3 panells) produeix una mitjana de 1.450 kWh/Any. Això significa (segons la tarifa elèctrica mitjana d'aquest any) un estalvi de més de €300,-/any. La vida útil d'una instal·lació solar és de més de 100 anys, amb una pèrdua d'eficiència de només 20% després de 25 anys (garantit pel fabricant). Si dividim el cost de la teva instal·lació pel total de kWh produïts durant aquests 25 anys, resulta que la teva instal·lació solar produeix electricitat per 1 cèntim d'euro/kWh! En aquests moments la teva companyia elèctrica et factura €0,20-0,26 per kWh, i aquestes tarifes pugen sense parar amb un increment anual mitjà del 10%.


El que està per venir!

Recentment la Unió Europea ha decretat que l'any 2050, Europa serà 100% lliure de carbó (carbon free). Tot el que es basi a la combustió (petroli, carbó, fusta) desapareix. Tot serà elèctric. És el canvi més gran en el nostre món dels últims 100 anys i per això li diuen la quarta revolució industrial. TOTES les llars, comerços i empreses dels països de la Unió han de produir la seva pròpia energia elèctrica. I la carrera ha començat: a molts països (incl. Illes Balears) obliguen posar panells solars Fotovoltaiques com a condició per obtenir la llicència d'obres. No és una opció, és obligació. La connexió amb la xarxa elèctrica de totes aquestes instal·lacions es fa segons el règim de BALANÇ NET: D'aquesta forma tothom pot aconseguir un consum (i factura!) elèctric zero al final de cada any i Europa haurà reduït l'emissió de CO2 i augmentat la seva independència dels oligopolis energètics i del preu del petroli.


La situació a Espanya; instal·lar energia solar és legal ara?

Doncs sí. El Govern Espanyol ha aprovat el RD 15/2018 pel que s'elimina el conegut com a "Impost al Sol". Amb aquesta nova llei es regulen diverses mesures encaminades a contrarestar la pujada del preu de l'electricitat i a impulsar la transició energètica. També reconeix el dret a auto consumir energia elèctrica sense peatges ni càrrecs.

Els punts més importants de la nova llei:

1. Eliminació del "impuesto al sol"
2. Es pot injectar energia sobrant en xarxa (BALANÇ NET)
3. S'obre la porta a l'autoconsum compartit (comunitats)
4. S'elimina el límit de 10kW/habitatge (sense límit)
5. Fins a 15 kW, ja no fa falta el permís de la cia. elèctrica
(amb un certificat elèctric de baixa tensió tindrem prou per legalitzar la instal·lació).
6. Ja no és necessari un comptador de sortida
7. Es permet instal·lar més potència solar que la potència contractada
8. El titular de la instal·lació solar no ha de ser el mateix que el de consum
9. Es permet contractar la potència elèctrica que desitges (múltiples de 100W)
10. Es crea el registre administratiu d'autoconsum simplificat
11. Es racionalitzen les sancions a l'autoconsum (màx. 1 mes de consum, abans fins a 60.000.000,- de €)


Quin és el termini d'amortització del meu sistema solar?

Segons els preus de l'energia d'avui i el cost dels panells solars actuals una instal·lació solar s'amortitza entre 3-6 anys, depenent de si es consumeix tota l'energia generada durant el dia.


Per què inscriure's costa diners?

Per poder aprofitar aquests preus ens hem d'ajudar. Com més siguem, més barat ens sortirà a tots. Per això ens hem d'inscriure al Col·lectiu. Per figurar com a membre s'han de pagar 25 € en concepte de despeses d'administració. Aquest import serà descomptat en la factura de compra. Ser membre d'un col·lectiu no suposa cap obligació ni compromís en cas que l'usuari es faci enrere. Pots decidir en comprar o modificar el Kit per ajustar-lo a les teves necessitats en qualsevol moment.

Això ho fem expressament per dues bones raons: en primer lloc, els organitzadors del Col·lectiu Solar treballem pro-bo (sense compensació econòmica) i ens ho hem de pagar tot de les nostres butxaques: els costos del web, de les trucades, el nostre temps i la coordinació necessària perquè tothom quedi satisfet durant tot el procés. En segon lloc, l'experiència ens diu que si no cobréssim res qualsevol podria inscriure's sense haver pres una decisió seriosa; necessitem doncs un filtre que demostri que la persona que s'inscriu està seriosament interessada. Una col·laboració en els costos del procés és la nostra millor confirmació!


La posició de la teva casa respecte al sol

La producció dels panells solars depèn bàsicament de 3 coses:
a. la posició dels panells orientats al Sud (cas òptim: directament orientats al Sud)
b. la inclinació dels panells (cas òptim: 30 graus respecte al pla horitzontal)
c. l'absència d'ombres (cas òptim: sense ombres tot el dia)

Amb el calculador solar d'aquesta pàgina web pots veure el que produeix una instal·lació per a la teva casa en funció d'aquests variables. Pèrdues per una orientació no directa al sol o una inclinació de menys de 30 graus només faria perdre un 4-6% d'eficiència i produiria el 95% del seu potencial. De fet no hi ha cap instal·lació que estigui posicionada perfectament al 100., En tot cas si tens dubtes consulta'ns perquè disposem de plaques solars especials per casos difícils.


Cóm obtenir ajuda per escollir el Kit Solar adequat per a la teva casa?

En cas que tinguis dubtes de quants panells necessites o com han de posicionar-se correctament en el teu habitatge, Col·lectiu Solar et podrà ajudar de diverses maneres:
1. Trucar-nos per parlar amb un assessor tècnic
2. Enviar-nos un e-mail amb els teus dubtes o preguntes

Col·lectiu Solar està preparat amb tècnics solars professionals que poden visitar la teva casa, t'assessorin sobre el teu consum, les possibilitats del teu habitatge i la millor configuració per aquesta. Per aquesta visita personal es cobrarà un import de €40,- (inclòs el desplaçament) amb el qual obtindràs les especificacions precises i un pla d'instal·lació fet a mesura per al teu habitatge. Aquest estudi et servirà per demanar el Kit adequat i saber el cost precís de la teva instal·lació.


Haig de canviar el comptador/companyia elèctrica?

No. Durant aquest any tots els comptadors vells ja seran substituïts per comptadors digitals. Si tens un comptador vell (el de disc) sens dubte la companyia elèctrica te'l canviarà ràpidament. Però a l'energia solar no l'afecta el tipus de comptador. En el cas de voler injectar energia sobrant en xarxa hauràs de registrar (legalitzar) la teva instal·lació (amb el qual Col·lectiu Solar et pot ajudar) i demanar un canvi a una comercialitzadora que et paga per l'energia sobrant injectada de retorn a la xarxa (informat en el Col·lectiu per les opcions).


Qualitat i garanties incloses

Els KIT solars de Col·lectiu Solar han estat especialment seleccionats per a particulars i per a les condicions climatològiques que tenim a Catalunya i són aptes per al muntatge en qualsevol tipus de teulada o en el sòl (jardí). El sistema és completament modular i dissenyat per a un muntatge fàcil i ràpid. S'instal·la en un 1 dia per un equip d'instal·ladors contractats per Col·lectiu Solar, professionals degudament formats i entrenats. Tots els panells seleccionats pel Col·lectiu Solar són de primeres marques, és a dir, de la màxima qualitat (qualitat AAA) i inclouen les següents garanties:

- garantia de producte de 10 anys.
- garantia d'eficiència de producció mínima d'energia del 80% de potència després de 25 anys.
- panells amb certificat europeu CE, TUV, i FLAIX
- panells de l'última generació tecnològica
- panells fabricats segons estàndards Europeus quant a exigències del medi ambient, seguretat i condicions laborals.


Els avantatges principals de la teva pròpia instal·lació solar:

1. estalvi substancial de costos d'energia
2. independència de les properes pujades del cost de l'energia
3. independència dels poderosos monopolis: les companyies elèctriques
4. electricitat pròpia durant un mínim 25 anys, barata i lliure de CO2
5. electricitat pròpia quan hi ha talls de llum de la xarxa elèctrica
6. contribució substancial a la sostenibilitat del nostre planeta
7. recuperació de la teva inversió en 3-6 anys. Els panells tenen una vida útil de fins a 100 anys
8 de garantits i més de 25 anys electricitat gratis!


Per a qualsevol dubte o pregunta pot enviar un e-mail a info@collectiu-solar.cat o trucar al nostre telèfon de consulta: +34 972 26 04 99


ter gavarres

artes avinyo avinyonet-de-puigventos balsareny bordils calders callus calonge castellbell-i-el-vilar celra cervia-de-ter flaca fonollosa juia llers madremanya navas navata ordis santa-llogaia-d-alguema santa-maria-d-olo sant-fruitos-de-bages sant-joan-de-mollet sant-jordi-desvalls sant-marti-vell sant-pedor sarria-de-ter viladasens vilafant vilamalla vilamalla vilamalla

Aquest lloc web fa servir cookies per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació | Acceptar